opc_loader

Leeftijdcontrole

Om de inhoud van deze pagina te bekijken dient u 18 jaar of ouder te zijn, bent u dat?
Ja Nee

Pijpen

PIJPEN

Pijpen online kopen? Pijpen bestaan er in heel veel verschillende soorten en maten. Met een gebogen steel, rechte steel, kleine kop en een grote pijpkop. Hier vind u verschillende complete pijpen. Bij aanstekerdeluxe kunt u gemakkelijk en snel úw pijp vinden. Let hierbij vooral op de afmeting en het type roer van uw pijp.

Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 8 (van de 8 artikelen). Resultaat:1

De Falcon pijp is van oorsprong een Amerikaanse vinding, geboren uit de gedachte een pijp te maken die koel en droog rookt. Dankzij de opengewerkte aluminium steel wordt die koeling bewerkstelligd. De Falcon werd al in 1936 bedacht, en kent talloze tegenhangers die bekend staan onder de naam systeempijp. Sommige van die pijpen hebben een futuristische uitstraling

De voornaamste karakteristiek van de Falcon is de afschroefbare pijpenkop, die op een aluminium schaaltje past waaraan de steel vast zit. De steel van de echte Falcon heeft verder als kenmerk een getordeerd rookkanaal, dat vrij loopt tussen een soort frame steel die de ketel met het mondstuk verbinden. Het plastic mondstuk is aan de steel gesealed en kan er niet vanaf worden genomen.

De pijp wordt in twee hoofdmodellen geleverd: recht en gebogen. Beide versies bestaan in aluminium kleur en gemoffeld in het bruin van de bruyère. Ruime variatie ontstaat door de keus aan uitwisselbare ketels, zowel gezandstraald als glad afgewerkt. In het verleden bestonden ook pijpenkoppen met een gedraaide meerschuimen binnenketel en een versie geheel van meerschuim. Door afgenomen vraag worden die exemplaren tegenwoordig niet meer gemaakt.

Een pijp is een onderwerp waarmee een pijproker tabak mee kan roken. De pijp bestaat inprincipe uit een korte of langere buis met een komvormige houder ( ook wel kop genoemd) voor de tabak. Daar waar nog veel mensen pijproken worden er zelfs pijprook wedstrijden georganiseerd. Pijp kopeneen tabakspijp kopen of een rookpijp kopen (wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt) is dus nog orde van de dag.